Акумулаторски батерии за складирање на енергија

Тракциони батерии 2V Напон 2V Капацитет 5h 420Ah 525Ah 630Ah 735Ah Висина 538 mm 538 mm 538 mm 538 mm Должина 198 mm 198 mm 198 mm 198 mm Широчина 83 mm 101 mm 119 mm 135 mm Тежина 23,7kg 29,1kg 34,5kg 39,9kg Број на циклуси >1500 Полу тракциони батерии 6V Напон 6V Капацитет 20h…

Инфрацрвени грејни тела и термостати

Инфрацрвени грејни тела со рамка – PE Серија (270W,350W, 540W, 700W,1000W) Бела алуминиумска површина и бела рамка за елегантен изглед Јаглеродно кристален елемент за загревање, виско температурен изолационен слој и позадина од полиран алуминиум за оптимизирани перформанси на загревање Енергетска ефикасност до 95% 5 години гаранција на производител Сертификати: CE, GS, SAA, ROHS, REACH, IP44…

FRONIUS – мрежни инвертори

Fronius Galvo Инверторите од серијата Fronius Galvo се со моќности од 1,5 до 3,1kW претставуваат иделен избор за домаќинства со висок степен на сопствена потрошувачка на енергија. Со вградените релеа за управување со енергијата, може максимално да се зголеми степенот на сопствена потрошувачка. Бројните други предности го чинат Fronius Galvo еден од најнапредните инвертори во…

Островски или автономни (off-grid) фотонапонски системи

Во услови кога не е можно да се обезбеди приклучок на централна дистрибутивна мрежа едно од можните решенија е поставување на т.н. островски, автономен, изолиран или off-grid фотонапонски систем. Ваквите решенија се базираат на користење на опрема која поддржува складирање на енергијата произведена од фотонапонските панели во акумулаторски батерии. Што е потребно за да можеме…

Мрежно поврзани фотонапонски системи

АРЕСЕ Солушнс е овластен Продажен и Сервисен партнер на Fronius (Австрија) и нуди мрежно поврзани системки решенија базирани на употреба на т.н. мрежно поврзани инвертори и фотонапонски панели што овозможува генерирање и користење на електрична енергија во реално време во текот на денот, односно се додека има услови за производство на електрична енергија од сончевата…

Фотонапонски централи по принцип “клуч-на-рака”

Фотонапонски централи (фарми) Фотонапонските централи или фотоволтаични централи претставуваат збир на поголем број на фотонапонски модули групирани во низи (редови) со цел производство на електрична енергија која преку соодветни уреди за трансформација се претвора во наизменична електрична енергија со потребна фреквенција и напон и како таква се предава во дистрибутивна мрежа. За разлика од изолираните…