Инфрацрвени грејни тела со рамка – PE Серија (270W,350W, 540W, 700W,1000W)

 • Бела алуминиумска површина и бела рамка за елегантен изглед
 • Јаглеродно кристален елемент за загревање, виско температурен изолационен слој и позадина од полиран алуминиум за оптимизирани перформанси на загревање
 • Енергетска ефикасност до 95%
 • 5 години гаранција на производител
 • Сертификати: CE, GS, SAA, ROHS, REACH, IP44

Технички спецификации

Модел Моќност Димензии Рамка Монтирање Загревачка површина
PE270 270W 30*90cm Бела рамка Ѕид/таван 3-6 m²
PE350 350W 60*60cm Бела рамка Ѕид/таван 4-8 m²
PE540 540W 60*90cm Бела рамка Ѕид/таван 6-12 m²
PE700 700W 60*120cm Бела рамка Ѕид/таван 8-16 m²
PE1000 1000W 80*115cm Бела рамка Ѕид/таван 10-20 m²

Стаклени грејни тела - GD серија (350W, 500W, 700W)

 • Без рамка, оборени ивици за стилски и елегантен изглед
 • Јаглеродно кристелен елемент за загревање, виско температурен изолационен слој и позадина од полиран алуминиум за оптимизирани перформанси на загревање
 • Енергетска ефикасност до 95%
 • решение за инсталација EASY-FIT
 • 5 години гаранција на производител
 • Сертификати: CE, GS, SAA, ROHS, REACH, IP44

Технички спецификации

Модел Моќност Димензии Боја Рамка Монтирање Загревачка површина
GD350 350W 66*66cm Бела/Црна Без рамка Ѕид 3-6 m²
GD500 500W 60*100cm Бела/Црна Без рамка Ѕид 6-10 m²
GD700 700W 70*130cm Бела/Црна Без рамка Ѕид 8-15 m²

Огледални грејни тела - MD серија (350W, 500W, 700W)

 • Без рамка, оборени ивици за стилски и елегантен изглед
 • Јаглеродно кристелен елемент за загревање, виско температурен изолационен слој и позадина од полиран алуминиум за оптимизирани перформанси на загревање
 • Енергетска ефикасност до 95%
 • решение за инсталација EASY-FIT
 • 5 години гаранција на производител
 • Сертификати: CE, GS, SAA, ROHS, REACH, IP44

Технички спецификации

Модел Моќност Димензии Рамка Монтирање Загревачка површина
MD350 350W 66*66cm Без рамка Ѕид 3-6 m²
MD500 500W 60*100cm Без рамка Ѕид 6-10 m²
MD700 700W 70*130cm Без рамка Ѕид 8-15 m²

Кружни грејни тела - RC серија (350W-огледало, 500W-бел алуминиум)

 • Комплетно без рамка и идеално кружен облик
 • Високо температурни верзии, до 140степени за таванска монтажа за специјални прилики.
 • Грејна жица, виско температурен изолационен слој и позадина од полиран алуминиум за оптимизирани перформанси на загревање
 • Енергетска ефикасност до 95%
 • 5 години гаранција на производител
 • Сертификати: CE, ROHS

Технички спецификации

Модел: RC500-W RC350-M
Моќност: 500W 350W
Димензија: ф70cm ф70cm
Површина: Бела Огледало
Инсталација: ѕид/таван таван

Инфрацрвени грејни тела без рамка – IC серија (300W-IC, 600W-IC, 800W-IC)

 • Бели , без рамка, елегантен изглед
 • Јаглеродно кристелен елемент за загревање, двоен виско температурен изолационен слој позади за најдобри перформанси на загревање
 • Енергетска ефикасност до 95%
 • Решение за инсталација EASY-FIT
 • 5 години гаранција на производител
 • Сертификати: CE, GS, SAA, ROHS, REACH, IP44

Технички спецификации

Модел Моќност Димензии Рамка Инсталација Загревачка површина
IC300 300W 60*60cm Без рамка Ѕид /плафон 4-8 m²
IC600 600W 65*100cm Без рамка Ѕид /плафон 7-14 m²
IC800 800W 70*125cm Без рамка Ѕид /плафон 9-18 m²

Инфрацрвени грејни тела со слика - ART серија (300W-IC, 600W-IC, 800W-IC, 350W-GD, 500W-GD, 700W-GD)

 • Секој панел може да биде испечатен со индивидуално избран мотив по избор на , овозможувајќи персонализација на Вашиот дом или канцеларија.
 • IC(art) серијата е стандарден модел за овој тип на уметнички грејни тела, кои всушност претставуваат испечатена верзија на IC серијата.
 • GD(art) серијата е премиум модел на уметнички грејни тела кои се всушност надградена верзија на GD серијата со дизајн без рамка и сигурносно стакло со дебелина од 6mm.

Технички спецификации

Модел Моќност Димензии Рамка Инсталација Загревачка површина
IC300-ART 300W 60*60cm Без рамка Ѕид 4-8 m²
IC600-ART 600W 65*100cm Без рамка Ѕид 7-14 m²
IC800-ART 800W 70*125cm Без рамка Ѕид 9-18 m²
GD350-ART 350W 66*66cm Без рамка Ѕид 3-6 m²
GD500-ART 500W 60*100cm Без рамка Ѕид 6-10 m²
GD700-ART 700W 70*130cm Без рамка Ѕид 8-15 m²

Инфрацрвени грејни тела за отворени простори - SC серија (1800W, 2400W)

Инфрацрвените грејни тела за простори со голема моќност се наменети за загревање на поголеми внатрешни простории, отворени простори и можат да бидат употребувани во надворешни услови. Ги загреваат објектите, површините и телата наместо да го греат воздухот. Претставуваат идеално решение за сите видови на комерцијални потреби за загревање. Можат да бидат употребени за загревање на приемни делови, рецепции,продавници, хотели, цркви, ресторани, барови, гаражи, галерии, и сите надворешни покриени простори како тераси, балкони и сл.

 • Тенок дизајн, со тело од високо квалитетен екструдиран анодизиран алимониум.
 • Високо температурен емитирачки елемент со температура на површината 300-350°C.
 • Брзо загрева и достигнува поголеми растојанија Heats quicker and reaches longer distances.
 • 5 години гаранција
 • Сертификати: CE, RoHS, IPX4

Технички спецификации

Модел SC1800 SC2400
Димензија 1050*150*63mm 1350*150*63mm
Моќност 1800W 2400W
Загревачка површина 8-12㎡ 13-18㎡
Инсталација Ѕид/плафон Ѕид/плафон

Инфрацрвени грејни тела за надворешна употреба - OC серија (2000W, 2500W)

Инфрацрвените грејни тела од OC серијата претставуваат моќни грејни тела  наменети исклучиво за надворешно загревање.Овие грејни тела во споредба со инфрацрвените грејни тела од SC  серијата се помоќни, и овозможуваат поконцентрирана толина, што ги прави совршени за ветровити непокриени надворешни простори. OC серијата има степен на заштита IP65, односно истите се водоотпорни и применливи за најголем број надворешни површини.

Уникатниот греен елемент претставува клучна разлика во однос на постоечките грејни тела за надворешна употреба кои најчесто користат халогени или кварцни елементи, што овозможува подолг век на употреба и повисока енергетска ефикасност. OC серијата емитира долги инфрацрвени бранови (300- 350W) создавајќи благо сјаење и пријатна топлина.

Интегрираниот систем за контрола овозможува работа со 2 нивоа на моќност со користење на едноставен далечински управувач.

Грејните тела од OC серијата имаат 3 години гаранција.

 • Грејно тело од јаглеродни влакна кое создава  минимален сјај
 • Далечинска контрола со 2 нивоа на моќност
 • Загрева побрзо и достигнува поголеми должини
 • 3 години гаранција
 • Сертификати: CE, RoHS

Технички спецификации

Модел OC2000 OC2500
Димензија 720*120*120mm 770*120*120mm
Моќност 2000W 2500W
Загревачка површина 10-20㎡ 12-25㎡
Инсталација само на ѕид само на ѕид

Инфрацрвено грејно тело за маса – IC150 серија

Овој модел е мини верзија на IC серијата. Го има истиот дизајн без рамка, специјално дизајниран и оптимизиран да се користи под маса, биро и сл. Тенкиот дизајн без рамка е дискретен и може да го собере под секоја маса или работно биро. Со држачите за инсталација може да се постави под или странично на масата.

 • Сертификати: CE, GS, SAA, ROHS, REACH, IP44

Технички спецификации

Модел Димензија Моќност Инсталација
IC150 32*62cm 150W Маса/ѕид

Термостати

SD-T4001 основен термостат

Едноставно се вклучува грејното тело во термостатот кој ја контролира температурата во просторијата и овозможува дополнителна заштеда на енергија.

Технички спецификации

 • Излезен напон: 230V
 • Максимална вклучена моќност: 3600W/16A
 • Температурен опсег: 5°C ~35°C
 • Точност: +/- 0.5°C
 • IP степен: 20
 • Не е програмибилен

SD-T4002 програмибилен дигитален термостат

Овозможува т.н. “5+1+1 програм“ со 4 расположиви временски зони.

Технички спецификации

 • Излезен напон: 230V
 • Максимална вклучена моќност: 3600W/16A
 • Температурен опсег: 5°C ~35°C
 • Точност: +/- 0.5°C
 • IP степен: 30
 • 5+1+1 програмирање

SD-T4003 програмибилен дигитален термостат- комбинација од основен термостат со далечинска контрола.

Едноставно се вклучува грејното тело и се контролира температурата во собата со далечинската контрола. Исто така овозможува т.н. “5+1+1 програм“ со 4 расположиви временски зони.

Технички спецификации

 • Излезен напон: 230V
 • Максимална вклучена моќност: 3600W/16A
 • Температурен опсег: 5°C ~35°C
 • Точност: +/- 0.5°C
 • IP степен: 30
 • 5+1+1 програмирање

SD-T4004 дигитален термостат- комбинација од приемник и безжична далечинска контрола

Приемникот овозможува криење на кабелот во ѕидот за поелегантен изглед. Исто така овозможува т.н. “5+1+1 програм“ со 4 расположиви временски зони.

Технички спецификации

 • Излезен напон: 230V
 • Максимална вклучена моќност: 3600W/16A
 • Температурен опсег: 5°C ~35°C
 • Точност: +/- 0.5°C
 • IP степен: 30
 • 5+1+1 програмирање