Мали ветерни генератори со мала почетна брзина на задвижување (<1m/s) и почетно производство при мала брзина на ветер (<2,0 m/s)

Модел ARBL300 ARBL600 ARBL1500
Номинална моќност (W) 300 600 1500
Излезен напон (V) 12/24/48 12/24/48 24/48/72/96
Дијаметар на ротор (м) 1,22 1,58 2,7
Почетна брзина на ветер (m/s) 0,8 0,8 1,0
Почетна генерирачка брзина (m/s) 1,8 1,8 1,9
Номинална брзина (m/s) 9,5 10,5 10,0
Тежина (кг) 16 22 40
Тип на генератор Перманентен Перманентен Перманентен
Број на перки 3 3 3
Материјал на перките Јаглеродни влакна Јаглеродни влакна Јаглеродни влакна
Магнети Neodym H 42 Neodym H 42 Neodym H 42

Мали ветерни генератори (3 или 5 перки) со стандардни карктеристики

Модел АS2-100 АS2-200 АS2-300 АS2-400
Номинална моќност 100W 200W 300W 400W
Максимална моќност 130W 220W 310W 410W
Напон 12V/24V 12V/24V 12V/24V 12V/24V
Почетна брзина на ветер (m/s) 2.0m/s 2.0m/s 2.0m/s 2.0m/s
Номинална брзина (m/s) 10m/s 11.5m/s 13m/s 13m/s
Максимална брзина на ветер (m/s) 55m/s 55m/s 50m/s 50m/s
Тежина 5kg 5.2kg 5.6kg 5.8kg
Дијаметар на ротот 1.2m 1.3m 1.35m 1.4m
Број на перки 3/5 перки
Материјал на перки Nylon fiber
Тип на генератор 3-фазен AC перманентен магнет
Кочница Електромагнетна